Expo Oude liefde. Zorgen voor erfgoed

(Bron:Provinciebsestuur Oost-Vlaanderen)

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

(Bron:Provinciebestuur Oost-Vlaanderen)

Oude liefde gaat over zorgen voor onroerend, varend en archeologisch erfgoed. Het is een interactieve expo waar je gerust met de kinderen naartoe kan!

Erfgoed vind je om de hoek, in de stad, langs landelijke wegen. Het bindt ons met ons verleden, met wie we zijn. Net daarom koesteren vele mensen een oude liefde voor erfgoed.

Oude liefde… roest niet. Erfgoed daarentegen is kwetsbaar. Het vraagt zorg. Zorg van mensen met een hart voor erfgoed. Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Hoe hou je een oude molen in stand? Wat doe je met een kerk die niet meer gebruikt wordt? Kan je een boot op het droge bewaren? En hoe houdt de archeoloog het overzicht van al zijn bodemvondsten?

De tentoonstelling is interactief en nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Kinderen blijven zeker niet aan de kant staan.

Krokuskriebels 2018

Top

Voor deze editie richten we ons ook naar de PIEPjonge kinderen, van 1,5 tot en met 6 jaar!

Klauteren, poetsen, malen, magisch tekenen, … zijn een paar activiteiten die PIEPjonge kinderen in het Erfgoedcentrum kunnen uitproberen. De (groot)ouder werkt samen met de piepjonge redder door een handje toe te steken, maar geniet in de eerste plaats van de ontdekkingen van zijn peuter of kleuter.

De PIEPversie wordt gratis aangeboden op zondag 11 februari, vrijdag 15 februari en zondag 17 februari van 10u tot 17u.

Is er nog een grote broer of zus? Geen probleem! Die kan zelfstandig een eigen reddingsactie opzetten met ‘Oude liefde ZKT jonge redder (m/v/x) (= zie kinderaanbod hieronder).
Deze versie kan op zaterdag 11 februari, zondag 12 februari en van donderdag 14 februari tot en met zondag 17 februari. Telkens vanaf 10u tot en met 17u.

Kinderaanbod: Oude liefde ZKT jonge redder (m/v/x)

Top

Kinderen kruipen in de huid van archeoloog, erfgoedmedewerker of monumentenwachter. Naast klimmen, opzeilen, tekenen, hebben de kinderen ook hun neus nodig om de verrassing te vinden. De opdrachten krijg je op papier of op onze tablet met de Erfgoedapp.

Ook kunnen de kinderen een avontuur winnen met onze Monumentenwacht. De winnaar gaat mee met onze Monumentenwachters op inspectie. Wil jij ook eens mee op een echt monument? Kom dan zeker op bezoek vóór de kerstvakantie. Op maandag 18 december trekken we een nieuwe winnaar.

In de krokusvakantie zullen ook PIEPjonge reddertjes aan de slag kunnen in het Erfgoedcentrum … wordt vervolgd.

Oude liefde vergeet je niet. In het harnas voor erfgoed!

Oude liefde is een project van de directie Cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen in het Provinciaal Erfgoedcentrum: de Transversale cel Cultuur, de Monumentenwacht, de dienst Erfgoed, molencentrum Mola, pam Ename en pam Velzeke. Het is een spiegel van de erfgoedwerking die zij de voorbije decennia hebben uitgebouwd en waar ze in de toekomst op inzetten. Samen met talrijke, enthousiaste erfgoedliefhebbers.


Plaats

Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde (Ename)
Er is parkeergelegenheid aan de overkant van de straat

Begindatum

23 juni 2017

Einddatum

9 september 2018

Bijkomende praktische informatie

Open van donderdag tot en met zondag, van 10 uur tot 17 uur.
Gratis toegang.
Toegankelijk voor mensen met een mobiele beperking.