Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen

2017

Nieuwe wedstrijd!

Top

Met de wedstrijd 'Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen' kent het Informatiepunt Europa Direct een prijs toe aan openbare bibliotheken die inspanningen leveren om de Europese Unie in de kijker te stellen.

Voor wie?

Top

Alle openbare bibliotheken of vestigingen van openbare bibliotheken in Oost-Vlaanderen kunnen deelnemen.

Hoe deelnemen?

Top

Stel een activiteitenplan samen dat alle informatie bevat over één of meer acties die de bibliotheek plant en zal uitvoeren in 2018. Een zoektocht, een lezing, een debat, …het kan allemaal. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn onder andere de geschiedenis van de Europese Unie, de betekenis van de Europese Unie voor ons allemaal (bvb. milieubescherming), de Europese actualiteit (bvb. vluchtelingenproblematiek), de toekomst van de Europese Unie. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden om je op weg te helpen. Het reglement kan je onderaan de pagina bekijken.

Indiening, prijs en bekendmaking

Top

Het activiteitenplan en alle bijlagen moeten ons bereiken tegen uiterlijk 16 oktober 2017.

Wat kan je winnen?

Top

De winnende openbare bibliotheek krijgt het label 'Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen' en mag die titel twee jaar lang dragen. Aan deze titel is een geldprijs verbonden van 5.000 euro.

Ook de tweede en derde gerangschikte bibliotheken ontvangen een geldprijs van respectievelijk 2.000 en 1.000 euro. Het prijzengeld moet dienen om de met de Europese Unie gelinkte activiteit(en) in 2018 te financieren.

Het feestelijk slotevenement van de wedstrijd waarop we de winnaars bekendmaken, vindt plaats in december 2017.

Contact

dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking
PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Vanessa Schockaert- vanessa.schockaert@oost-vlaanderen.be
tel.09 267 70 17