Je bent hier: Home > piva eGov > ICT

ICT

Al van 2006 geeft het piva eGov ICT-ondersteuning aan lokale overheden.

De ondersteuning heeft een hele weg afgelegd. Waar het bij de start ging om één ICT-begeleider die gelijk gedeeld werd over 5 kleine gemeenten, zijn we geëvolueerd naar een volledig flexibele ondersteuning van bijna 20 lokale overheden met vijf ICT-begeleiders.

Detailbeschrijvingen van de verschillende ondersteuningsvormen zijn te vinden op onze aanbod pagina.

Meer efficiëntie en coördinatie

Kleinere, maar ook middelgrote, lokale overheden hebben vaak gebrek aan eigen objectieve expertise om op efficiënte wijze informaticamiddelen aan te wenden. Het aanstellen van een eigen ICT-verantwoordelijke kan hierbij helpen, maar dat is financieel vaak niet haalbaar.

Het Provinciebestuur reikt met haar piva eGov een oplossing door een neutrale, niet commercieel gebonden ICT-begeleider aan te bieden.

Het Provinciebestuur speelt hierbij een belangrijke coördinerende rol. Zij werft meerdere ICT-begeleiders aan en stelt die kostendelend ter beschikking van gegadigde overheden.

Een andere belangrijke opdracht die het Provinciebestuur heeft binnen dit project, is het sensibiliseren van het begrip eGovernment bij het beleid in de overheden. Dikwijls wordt de fout gemaakt om alleen het technische karakter van eGovernment te bekijken en te beoordelen, terwijl het inhoudelijke volledig vergeten wordt.

Aangesloten overheden - Interactieve kaart

Top

De overheden die een samenwerkingsovereenkomst hebben voor reguliere ondersteuning of occasionele ondersteuning worden hieronder weergegeven.

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart in een nieuw venster te openen.
Contact

Top

PAC Het Zuid
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

tel.: 09 267 77 43
e-mail: eGovict@oost-vlaanderen.be

Medewerkers

Top

Koen Bekaert
ict-begeleider

Tijl Demeulemeester
ict-begeleider

Jefferie Maes
ict-begeleider

Christophe Mosselmans
ict-begeleider

Ons aanbod

Alle informatie omtrent de verschillende ICT ondersteuningsvormen: regulier, occasioneel, ICT-audit