Oost-Vlaanderen boven!

Oost-Vlaanderen wil zich alvast profileren als wieler- en fietsprovincie. Je leest hier meer over via onderstaande link. 

Ook willen we verenigingen en/of scholen stimuleren om zich als 'Oost-Vlaams' te uiten wanneer zij een externe activiteit ondernemen. Dat kan sinds kort met de gratis Oost-Vlaamse sjaaltjes. Lees meer hierover via 'Toon je Oost-Vlaming'.

Wieleroutfit Oost-Vlaanderen

Wielerliefhebber en trots op Oost-Vlaanderen als dé wielerprovincie? Word dan 'Oost-Flandrien' en dos je uit in Oost-Vlaams wielertenue als je gaat fietsen.

Toon je Oost-Vlaming!

Het provinciebestuur deelt gratis multifunctionele sjaaltjes uit aan verenigingen en/of scholen die zich willen identificeren met de provincie wanneer zij een externe activiteit ondernemen. Hier vind je de voorwaarden en een aanvraagformulier.

Brochure 'Beleef Oost-Vlaanderen' in meerdere talen

Dat Oost-Vlaanderen een regio is met heel wat troeven, dat weten de inwoners al lang. Maar ook (buitenlandse) bezoekers mogen dit weten. Daarom ontwikkelde het provinciebestuur de brochure 'Beleef Oost-Vlaanderen'. Sinds kort bestaat die ook in het Spaans en Chinees (naast Nederlands, Duits, Frans en Engels). Bekijk ze hier!

De 7 dorpen van de Ronde van Vlaanderen

Op zondag 2 april 2017 vindt de Ronde van Vlaanderen plaats. Meer dan ooit rijden de renners dit jaar een Oost-Vlaamse Ronde van Vlaanderen. De koers loopt grotendeels over Oost-Vlaams grondgebied en langs 7 'dorpen van de Ronde', ook allemaal Oost-Vlaamse: Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem. Ook de aankomstplaats is op en top Oost-Vlaams: net als de voorbije jaren ligt de finish in de stad Oudenaarde.