Je bent hier: Home > Welzijn & gezondheid > Geweld

Geweld

Voor wie?

Top

In eerste instantie voor iedereen die in zijn/haar werk met geweldslachtoffers kan geconfronteerd worden:

  • (para)medici: verpleegkundigen, huisartsen, gynaecologen, ...
  • psychosociale sector: maatschappelijk assistenten, psychologen, therapeuten, ...
  • politionele sector: politiemensen lokaal en federaal
  • justitiële sector: advocatuur, parket, rechtbank, ...

In tweede instantie kunnen ook geweldslachtoffers of mensen uit hun omgeving terecht bij de provinciale coördinatie inzake geweld voor informatie en advies (niet voor therapeutische begeleiding).

Waarover?

Top
  • partnergeweld
  • seksueel misbruik
  • ouderenmisbehandeling

Studiedag familierechtbank

Top

Op dinsdag 10 mei 2016 vond de studiedag familierechtbank plaats. Hieronder kan je de presentaties terugvinden. We plannen dit najaar een herhaling van de studiedag wegens groot succes.

Contact
Deskundigheidsbevordering

Vorming geven, studiedagen organiseren, meewerken aan bijscholing van politiemensen, intervisie aanbieden aan hulpverleners, gastdocent spelen op verzoek.

Begeleidingscomité geweld

Dit comité van experten, afkomstig uit de hele provincie, evalueert de werking van de provinciale coördinatie inzake geweld en doet suggesties voor nieuwe acties. Het comité bestaat onder andere uit experten it de medische sector, hulpverlening, politie, opleidingen en parket.

Samenwerkingsverbanden

Multidisciplinaire samenwerking bevorderen in de aanpak van fysiek en seksueel geweld zodat geweldslachtoffers een beter en geïntegreerd hulpaanbod krijgen. Dit via het aansturen van stuurgroepen rond partnergeweld in Gent, Oudenaarde en Dendermonde. Dit alles gebeurt in samenwerking met de lokale politie, het parket, het justitiehuis, CAW en CGG.

Ondersteuning

De provinciale coördinatie geweld voorziet beperkte (financiële) ondersteuningsmogelijkheden.

Sensibilisering

De provinciale coördinatie verspreidt op eigen initiatief of op vraag van partners affiches, folders, promotiemateriaal, ...